Detta händer 2021

Här samlar vi det som händer 2021, allt är givetvis covid-anpassat.

Fotografering kan komma att ske för att föreviga ögonblicken nedan och för vidare publicering på Kusks facebooksida, meddela styrelsen om du inte vill synas utifrån GDPR.

Cowboykalas
Sist ställde den ökade smittspridningen till det men nu kära medlemmar, den 25 oktober är det dags (tid aviseras längre fram men boka upp kvällen redan nu)! Då intar vi på Pannkaksladan för en god måltid tillsammans. Kusk bjuder alla medlemmar på maten, vill man ha mer dryck än det som ingår så betalar man det själv. P.S hästen din får lämnas denna denna gång, endast människor är tillåtna. Hör av dig till Simon Andersson för att anmäla dig (senast den 18 oktober) kontaktuppgifter hittar du under ”styrelsen” här på hemsidan.

Hubertusritt och utförsäljning av märkesvaror
Hösten är på intåg, vad passar då bättre än en hubertusritt i sann Kusk-anda på vackra Kullaberg? Den 14 november klockan 10.00 (du ska vara i sadeln och redo för avfärd 10.00) går ritten av stapeln från Krapperupstäppan. Ritten leds av Kusks ordförande Simon Andersson och passar alla åldrar och tempot anpassas utifrån ekipagen, målsman har ansvar för sina barn. Efteråt bjuder Kusk på mat. Efter ritten kommer även försäljning av det lager märkesvaror Kusk fick skänkt till sig att ske. Kom och shoppa bland annat skötselprylar, ryttarutrustning och hästtäcken till pangpriser. Evenemanget är kostnadsfritt men vill man skänka en slant för maten är det välkommet. Vill du rida med? Hör av dig till Simon Andersson, rittledare, kontaktuppgifter hittar du under ”styrelsen” här på hemsidan.

Körningsfantast?
Kusk håller skånskt mästerskap i körning den 28 augusti 2021, det är en fullständig tävling i LB, LA och MSV samt Skånskt Mästerskap som går i MSV (gäller skånska kuskar). Tävlingen ligger nu ute på TDB och kan ta emot anmälningar från 10 juli 19.00. Medarrangör är Skånska Ridsportförbundet. Vet du med dig redan nu att du vill vara funktionär – hör av dig till Maria, tävlingsledare i körning, kontaktuppgifter hittar du under ”styrelsen” på hemsidan. Kusk följer rekommendationerna och det är 5kvm/person som gäller och tävlingen hålls utan publik. Här kan du ladda ner en zonindelad anläggningsskiss samt en checklista.

Så här blev resultaten på körtävlingen: Ponny Guld till Catrine Bengtsson med Jamma – Junior Guld till Jonathan Bengtsson med Wanadoo – Häst Guld till Camilla Lind med Arcantijn – Häst Silver till Eva Bliding med Companero (SWB). Hela resultaten hittar du på http://www.horsedriving.nu.

Kusks populära A-Ötävling är tillbaka!
A-Ö-tävlingen går av stapeln den 14 augusti klockan 10.00. Oavsett om du rider, kör eller tar din häst genom banan vid hand så är du välkommen. Vet du med dig redan nu att du vill vara med och tävla eller ställa upp som funktionär – hör av dig till Simon Andersson, tävlingsledare A-Ö, kontaktuppgifter hittar du under ”styrelsen” på hemsidan.

WE-ryttare?
Se hit! Vår sektion för WE planerar en öppen WE-bana den 19 juni (öppen bana ska bokas hos Madde, pågår 1 timme 150 kronor max 2 ekipage/per timme fri ridning med assistans) en WE-tävling den 17 juli. Vet du med dig redan nu att du vill vara med eller ställa upp som funktionär – hör av dig till Madde Ekman, tävlingsledare i WE, kontaktuppgifter hittar du under ”styrelsen” här på hemsidan.


WE-träning
Datum: Varje tisdag kväll (start från april 2021)
Klockslag: Start från 17.00
Plats: På Kusk
Anmälan: På grund av covid-19 anmäler du dig senast kvällen innan så delas grupperna upp på ett coronasäkert sätt. Anmälan gör du till linus.made@gmail.com

Midsommarritt på Kullaberg!
Långa varma sommarkvällar, vad passar då bättre än en midsommarritt i sann Kuskanda? Den 27 juni klockan 17.00 går ritten av stapeln från Krapperupstäppan, ritten leds av Kusks ordförande Simon Andersson och passar alla åldrar och tempot anpassas utifrån ekipagen. Efteråt bjuder Kusk på grillad korv samt kaffe och kaka. Evenemanget är kostnadsfritt men vill man skänka en slant för tilltuggen är det välkommet. Vill du rida med? Hör av dig till Simon Andersson, rittledare, kontaktuppgifter hittar du under ”styrelsen” här på hemsidan. Fotografering kan komma att ske för att föreviga ögonblicket, meddela styrelsen om du inte vill synas utifrån GDPR.

Torgdag på Kusk med utförsäljning av märkesvaror
Datum: 2 maj 2021
Klockslag: 11.00-15.00
Plats: På Kusk, utomhus och coronasäkrat
Kusk har fått en riktigt fin gåva som styrelsen är väldigt tacksam över i tider som dessa när intäkter saknas på grund av den pågående pandemin. Tidigare Lönnskoga Ridsport har skänkt sitt restlager till föreningen. Kusk har valt att ha en coronasäker utförsäljning mer rabatterade priser till sina medlemmar för att få intäkter till föreningsverksamheten. Det finns saker både för häst och ryttare, i alla olika storlekar. Betalning sker endast via Swish – välkommen!

Digitalt årsmöte
Datum: Tisdag 2 mars
Klockslag: Klockan 19.00
Plats: Digitalt (länk till mötet skickas vid anmälan)
Anmälan: Via mejl till kjersti.svensson@gmail.com

Vi söker ständigt efter funktionärer till våra aktiviteter och tävlingar, är du intresserad är du varmt välkommen att höra av dig. Har du förslag på aktiviteter eller skulle du vilja anordna något i Kusks namn? Tveka inte att ta kontakt med styrelsen!

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: